Ventilatiesysteem Systeem C+®

Het afvoersysteem Xtravent® Modus is voor het centraal afzuigen van de vervuilde lucht in een woning ontwikkeld. Het vormt een integraal deel van het energiebesparende en vraaggestuurde ventilatiesysteem Systeem C+®.

Vochtsturing

Een ingebouwde vochtsensor in de afvoermonden zorgt 24 uur per dag voor het juiste extractiedebiet, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte.
De klep opent meer of minder onder invloed van de luchtvochtigheid, waardoor het extractiedebiet gereguleerd wordt, en dit zonder gebruik te maken van elektrische energie!

Aanwezigheidssturing

Een ingebouwde bewegingsdetector in de afvoermond zorgt snel voor een maximaal debiet bij aanwezigheid in de ruimte.
Bij aanwezigheid zal de klep met een kleine elektrische motor geopend worden. Twintig minuten na het verlaten van de ruimte valt de klep terug naar de minimumstand.

Energiebesparing

Het Systeem C+® scoort zeer hoog op het vlak van energiebesparing door een betere controle van de luchtstroom:

  • zelfregelende toevoerroosters van klasse P3 of P4 doseren de toevoer optimaal 
  • vraaggestuurde luchtafvoer met aangepast debiet volgens behoefte(vochtigheid en/of aanwezigheid) 
  • totaal afvoerdebiet regelbaar door bewoner met driestandenschakelaar

In vergelijking met een traditioneel mechanisch afvoersysteem (Systeem C) kan gemiddeld 32% energie bespaard worden (bevestigd door het gerenommeerde Nederlandse ingenieursbureau Cauberg-Huygen).
Systeem C+® zorgt tevens voor een verlaging van het E-peil met 10 punten en in combinatie met een buitenzonwering (bv Fixvent Mono AK Evo) kan de besparing op het E-peil oplopen tot 12 punten!
Daarenboven moduleert het eenvoudige Systeem C+® in functie van de behoefte, per vochtige ruimte en dit in alle seizoenen!

created by anaXis NV