Nieuws

In primeur op Batibouw : Healthbox 3.0 – de nieuwe generatie slimme ventilatie

vrijdag 10 februari 2017

Healthbox 3.0 zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze nieuwe generatie vraaggestuurde ventilatie communiceert actief met de bewoners via de bijbehorende applicatie. Zo heb je voortaan altijd en overal zicht op de luchtkwaliteit in huis en de activiteiten van het ventilatiesysteem. Met extra tips en personalisatiemogelijkheden per kamer, stem je de ventilatie nog beter af op je leefritme.  

Renson op Batibouw – Geniet nu van de Batibouwacties

vrijdag 10 februari 2017

Batibouw opent van 16 februari tot en met 26 februari opnieuw zijn deuren voor alle kanditdaat-bouwers en -verbouwers. Naar jaarlijkse gewoonte kan je er ook Renson terugvinden in paleis 1 en 4.
Ben je op zoek naar een totaaloplossing voor een gezonde en comfortabele woning? Dan ben je op onze stand 219 in paleis 4 aan het juiste adres. Je ontdekt er onze nieuwigheden op gebied van ventilatie, zonwering, gevelbekleding en outdoor.
Stand 215 in paleis 1 is volledig toegewijd aan het buitenleven. Renson Outdoor stelt er de uiterst stijlvolle en duurzame terrasoverkappingen voor. Hier geven onze Renson Ambassadors je graag een woordje uitleg over de eindeloze mogelijkheden van de buitenoplossingen.


Profiteer nu ook van onze spetterende Batibouwacties:
Actie Zonwering
Actie Outdoor

‘Renson Avenue’ op Batibouw 2017

maandag 6 februari 2017

4 standen, 500m² aan ventilatie, zonwering, terrasoverkappingen, binnendeursystemen en pakketbrievenbussen

Op Batibouw 2017 pakt Renson groots uit, met in totaal 4 standen in de hoofdgangen van Paleis 1, 3 en 4, goed voor maar liefst 500m² standoppervlakte. Wie bouw- of verbouwplannen heeft en een bezoek aan de grootste Belgische bouwbeurs plant, kan dan ook niet om de specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen heen. Goed nieuws dus voor al wie op zoek is naar informatie over gezond, comfortabel én energiezuinig wonen.

Niko, Renson, Reynaers en VELUX gaan samen voor een ‘smart home’

maandag 6 februari 2017

Een huis wordt pas echt slim als alle aanwezige technieken met elkaar communiceren. En dat is net waarom de nummer 1 in huisautomatisering Niko, ventilatiespecialist Renson, VELUX en Reynaers Aluminium de handen in elkaar slaan. De vier marktleiders willen hiermee het leefcomfort naar een hoger niveau tillen, met het gebruiksgemak voor de bewoners als absolute prioriteit.

Panovista Max wint de ‘Trophée de l’innovation d’Equip’Baie (Parijs) en de ‘Coup de Cœur de la presse pro’

woensdag 7 december 2016

Acht producten hebben een prijs gewonnen in het kader van de ‘Trophées Equipbaie – Metalexpo 2016’.  Daarnaast werden op de beurs in Parijs ook 3 ‘Coup de Coeur de la presse pro ‘ en een speciale vermelding uitgereikt.  De Panovista Max van Renson sleepte daarbij zowel de ‘Trophées’ alsook de ‘Coup de Coeur de la Presse’ in de wacht, die laatste in de categorie ‘Design’.…

Zonwering en gevelbekleding volgt curve van gebouw

woensdag 30 november 2016

De architecturale grens tussen de residentiële en de projectmarkt vervaagt. Het gevolg is een kruisbestuiving die zorgt voor tal van nieuwe invalshoeken, originele oplossingen en uitdagende ontwerpen voor beide doelgroepen. Een groeiende vraag naar gebogen aluminium gevelbekleding en structurele zonwering is daarvan een rechtstreeks gevolg. Renson speelt daarop in met een architecturale oplossing met gebogen lamellen.

Geef inbrekers geen kans

dinsdag 29 november 2016

Renson breidt assortiment inbraakvertragende roosters uit met nieuw raamrooster

Een gebouw mag nog zo goed afgesloten zijn, een kipraam laten openstaan kan al voldoende zijn om ongewenst bezoek over de vloer te krijgen. Met een inbraakvertragend rooster van Renson hoeft daar nochtans niemand meer van wakker te liggen. Maar ook bij andere toepassingen bewijzen de inbraakvertragende eigenschappen van de Renson roosters hun nut.

 

Renson & VTI Waregem: samen naar praktijkgericht opleidingen

woensdag 23 november 2016

Omdat technische opleidingen in het onderwijs beter moeten afgestemd worden op de gebouwen van morgen - met alle nieuwe eisen die daarbij komen kijken – slaan Renson en VTI Waregem al langer de handen in elkaar. De leerlingen van de derde graad electromechanica en industriële wetenschappen krijgen dankzij gezamenlijke proefprojecten en testopstellingen een meer praktijkgericht opleiding die mee bijdraagt aan de vergroening van de samenleving. 

Energie-efficiënt bouwen hand in hand met gezond wonen

woensdag 2 november 2016

“Energie-efficiënt bouwen was voor ons een evidentie, maar van passief bouwen zijn we dan weer geen fan. Daarvoor zijn we te veel uithuizig. Liever dan een perfect geïsoleerde ‘gesloten doos’, kiezen we dan ook voor energiezuinige technieken én hernieuwbare energie.” Aan het woord zijn Bram Vanderborght, professor Robotica aan de Vrije Universiteit Brussel en zijn vrouw Ramona Simut, bouwheer van een bijna energieneutrale nieuwbouwwoning in Vlaams Brabant.

Case study: Weids panorama mét Panovista Max doekzonwering, zonder storende kabels of geleiders (met video)

woensdag 2 november 2016

Moderne woning ontworpen rond glas op glas hoekraam met zicht op de natuur

In het Nederlandse Goes was het het uitzicht op een stukje ongerepte natuur dat Tom en Gerda Schraven over de streep trok om er hun nieuwe woonst op te trekken. Het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer was voor de architect dan ook dé uitdaging om zijn ontwerp rond uit te werken. Het resultaat: een groot glas op glas hoekraam waarmee de bewoners aan uitzicht naar buiten niks hoeven in te boeten. Noodzakelijk gevolg: de zonwering moest zich dan maar aan het architecturale ontwerp aanpassen.

created by anaXis NV